Razvoj linije malih lesenih izdelkov z noto kulturne dediščine podprla EU

Izdelki O2 so plod lastnega razvoja in tržno usmerjenega razmisleka. Sledijo trendu uporabe masivnega lesa, ki ponovno postaja cenjen material, a ponujajo kupcem poleg avtentičnega materiala tudi inovativne načine uporabe ter zgodbo, katere integralno sporočilo je predstavitev slovenske kulturne identitete, na voljo v enem, estetsko in funkcionalno dovršenem objektu.

O2 razvija linijo serijskih izdelkov, ki predstavljajo najbolj prepoznavne objekte slovenske arhitekturne dediščine. To so miniaturne izvedbe zgradb, kot je npr. nikoli realizirani, a v kolektivnem spominu slovenskega naroda globoko vtisnjen načrt za Plečnikov parlament, ki v miniaturni različici služi kot pladenj za odlaganje nakita. Kozolci, ki sodijo med najbolj značilne elemente slovenske arhitekturne identitete, v malih, oblikovno izčiščenih replikah služijo kot stojalo za uhane. Pladenj za torto ima nogo, zasnovano po zgledu stebričkov s Plečnikovega Tromostovja … Miniaturne lesene replike torej izhajajo iz slovenske kulturne dediščine,  vendar so vedno oblikovane na način, da se poišče bistvo objekta in se ga v lesu ponovno oblikuje stiliziranega, izčiščenega in sodobno interpretiranega z novo uporabno funkcijo.

Razvoj linije izdelkov iz masivnega slovenskega oreha, ki slonijo na slovenski kulturni dediščini, sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
logo_ekp_sklad_za_regionalni_razvoj_slo_slogan